Pankkiryöstäjien tyhmyys vailla vertaa – poseerasivat ryöstösaaliin kanssa Facebookissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sosiaalisen median aikakaudella maailmalta kantautuu jatkuvasti uutisia rikollisista, jotka ovat jääneet kiinni huolimattoman internet-käytöksensä vuoksi. Nyt Yhdysvaltojen Ohiossa asuvaa pariskuntaa epäillään pankkiryöstöstä heidän esiteltyään saalistaan Facebookissa.

John Mogan käveli 24. elokuuta Ohion Ashvillessa sijaitsevaan The Savings -pankkiin, vaatien virkailijalta rahoja lapulle kirjoittamassaan viestissä. Pankkivirkailija luovutti hänelle rahat, ja John käveli tyynesti ulos.

Neljä päivää myöhemmin Johnin ja hänen tyttöystävänsä, Ashleyn yhteiselle Facebook-tilille alkoi ilmestyä epäilyttäviä kuvia. Otoksissa pariskunta poseeraa suurten setelinippujen kanssa.

Pian viranomaiset saivat vihiä Johnin ja Ashleyn Facebook-kuvista ja pidättivät pariskunnan. John Mogan oli ryöstöhetkellä ehdonalaisessa vapaudessa. The Smoking Gun -sivuston mukaan hänet tuomittiin vuonna 2010 vankeuteen niin ikään pankkiryöstöstä.