Tinder liitettiin sukupuolitauteihin – haastaa AIDS-säätiön oikeuteen?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Suosittu Tinder-deittisovellus on joutunut ikävään valoon AIDS-säätiön uudessa mainoskampanjassa, jossa annetaan ymmärtää, että Tinderin käyttäjät levittävät klamydiaa ja tippuria. Samassa mainoksessa on myös bi- ja homoseksuaalien suosiossa oleva Grindr-sovellus.

Daily Mail -lehden mukaan AIDS-säätiö on teettänyt suuria kadunvarsimainoksia kampanjastaan muun muassa Los Angelesiin. Mainoskuvat antavat mielikuvan, että deittipalvelut ja sukupuolitaudit kävelevät käsikädessä.

AIDS-säätiö on puolustanut mainostaan sillä, että deittipalvelut ovat helpottaneet ihmisten seksuaalista kanssakäymistä ja mainoksilla halutaan valistaa ja muistuttaa ihmisiä sukupuolitautien vaaroista.

Tinder on raivostunut mainoksista, jotka vihjaavat, että deittipalvelun käyttäjillä on suurempi riski sairastua sukupuolitauteihin. Niinpä Tinder uhkaa haastaa säätiön oikeuteen. Jää nähtäväksi pääsevätkö tahot sopuun asiassa vai puidaanko asiaa oikeudessa.