Treenin jälkeen voi syödä mitä tahansa? Väärin!

Fitness Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Urheileminen on aina positiivinen asia ja tuo mukanaan läjäpäin terveyshyötyjä. Jos treenaajalla on kuitenkin tavoitteita, jotka liittyvät laihduttamiseen tai lihasten kasvattamiseen, kannattaa hänen kiinnittää huomiota myös siihen, mitä treenin jälkeen syö.

Ravintovalmentaja Nancy Clark kertoi Women’s Health Magazine -lehdelle yleisimmät virheet, joita ihmiset tekevät treenin jälkeen.

Clarkin mukaan yleisin virhe on se, että treenin jälkeen jätetään syömättä. Monilla on sellainen harhaluulo, että urheilusuorituksen jälkeen kannattaa olla syömättä, että vaikutukset tehostuisivat ja rasvan palaminen jatkuisi mahdollisimman pitkään. Jos treenin jälkeen ei syö, aineenvaihdunta hidastuu ja seuraava ateria saattaa takertua elimistöön pidemmäksi aikaa.

Toinen harhaluulo on se, että urheilusuorituksen jälkeen voi syödä mitä tahansa palautuakseen treenistä nopeammin. Moni yliarvioi kuluttamiensa kaloreiden määrän ja syö liikaa treenin jälkeen, minkä vuoksi laihdutusta tavoitteleville treenin ja sen jälkeisen ruokailun tai herkuttelun yhteissaldo saattaa jäädä pakkasen puolelle ja tuoda lisää rasvaa kehoon.

Janojuomana kannattaa käyttää aina vettä. Vesi on paras kehon kosteuttaja, minkä lisäksi se on myös kaloriton sokerisiin urheilujuomiin verrattuna. Yllättävä lihottaja ja kehityksen hidastaja on proteiini, jos sitä syö liikaa. Ylimääräinen proteiini varastoituu kehoon rasvaksi, joten urheilevan ihmisen ei kannata ylittää proteiininsaantiaan yrittäessään syödä terveellisesti.