Älä heitä banaaninkuoria roskiin! Ne ovat todellinen kuitupommi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Banaanin kuoret sisältävät enemmän ravintoaineita kuin itse hedelmän sisältö, mutta silti harva pitää kuoria syötävänä niiden kovan koostumuksen vuoksi. Banaanin kuorissa on paljon kuitua, magnesiumia ja kaliumia, joten kuoret kannattaa ehdottomasti syödä silloin tällöin, vaikka niiden valmistaminen vaatiikin hieman enemmän työtä.

Banaanin kuori saattaa olla kitkerä ja kova, minkä vuoksi sitä ei pidetä kovin herkullisena. Kannattaa kuitenkin odottaa, että banaani on kunnolla kypsä, jolloin kuori on ohuempi ja makeampi. Tällöin banaanin voi vaikkapa keittää kokonaisena ja painaa kuorineen siivilän läpi mukiin.

Keittämisen lisäksi banaanin voi valmistaa kuorineen myös uunissa. Makean ja terveellisen herkun banaanista saa puolittamalla sen ja valmistamalla 200-asteisessa uunissa kymmenen minuutin ajan niin, että puolikkaiden päälle on ripoteltu esimerkiksi kanelia ja hunajaa tai tummaa sokeria. Makean banaanin voi tarjoilla jogurtin, rahkan tai jäätelön kera ja syödä kuorineen, Metro suosittelee.

Paras vaihtoehto banaanin kuorien syömiseen raakana on se, että survoo banaanin kokonaisuudessaan tehosekoittimella tasaiseksi ja tekee siitä välipalajuoman itselleen. Banaanin kanssa tehosekoittimeen voi laittaa jäitä, jonkin muun hedelmän, marjoja, ja pähkinöitä tai siemeniä.