Koira pelasti sipsilaatikkoon hylätyn kissaperheen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vader-niminen koira on oikea sankari ja saanut viimeaikoina paljon hemmottelua osakseen pelastettuaan kuolemaan jätetyt kissanpennut. Ilman Vaderia laatikollinen kissanpentuja olisi menehtynyt emonsa viereen, koska laatikko oli suljettu teipillä ja heitetty puiston reunalle.

Star Wars -elokuvasta tutun pahiksen mukaan nimetty staffordshirenbullterrieri Vader on kaikkea muuta kuin paha. Puistossa leikkinyt koira oli alkanut haistelemaan puskaan jätettyä laatikkoa ja saanut omistajansa huomion kiinnitettyä.

Vaderin omistaja Sharon Smith tiesi, että laatikossa täytyy olla jotakin todella erikoista, sillä koira ei lopeta lempipallollaan leikkimistä kovinkaan helpolla. Sharon oli luullut pahvilaatikkoa aluksi vain roskaksi, mutta Vaderin vinguttua sen vieressä nainen päätti ottaa laatikon mukaansa ja avata sen.

Sharon löysi laatikon sisältä kaksi kissanpentua ja emon, jotka oli hylätty teipillä suljettuun laatikkoon. Sharon oli todella surullinen nähdessään pelokkaat kissat, mutta onnellinen siitä, että Vader löysi ne ajoissa.

Vaderin ansiosta kissat saivat tarvitsemaansa hoitoa ja pääsivät RSPCA-eläinsuojelun tarkastettavaksi. Eläinsuojelusta Metro-lehdelle kommentoinut Emma Stainthorpe ylisti Vaderin sankarimaista tekoa ja kertoi, että ilman Vaderia kissat olisivat pian menehtyneet teljettyyn pahvilaatikkoon.