iPhone-käyttäjä, helppo toimenpide voi pelastaa henkesi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Punainen Risti suosittelee lisäämään puhelimen osoitekirjaan ICE-lyhenteen omaisten kohdalle. ICE tulee sanoista In Case of Emergency, jolloin auttajat tietävät keneen ottaa yhteyttä esimerkiksi onnettomuuden sattuessa. Applen iPhonella saman voi tehdä laajemmin Terveys-sovelluksessa.

Kaikkien iPhone-omistajien kannattaa täyttää tietonsa Terveys-sovelluksen SOS-tietoihin. Tämä saattaa pelastaa hengen, sillä tietoihin kirjataan ylös sairaudet, hoitotiedot, allergiat, lääkitykset ja tärkeimmät yhteyshenkilöt. Lisäksi SOS-tietoihin voi ilmoittaa oman pituuden, painon ja veriryhmän sekä haluaako luovuttaa elimiään.

Hoitohenkilökunta pääsee tietoihin käsiksi hätätilanteessa, vaikka puhelin olisi lukittu pääsykoodilla. Onnettomuuden sattuessa kaikki nämä tiedot saattavat olla elintärkeitä, eikä niiden täyttämiseen mene muutamaa minuuttia kauemmin aikaa. Läheisten tiedot voivat auttaa myös kadonneen kännykän löytymisessä.