Unelma-ammatti? Mies juo työkseen rommia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni haaveilee tietystä ammatista tai unelmoi tekevänsä aivan muuta työtä kuin sitä, minkä on itselleen opiskellut. Eräs mies haaveili siitä, että saisi juoda rommia ja matkustella kaikki päivät.

Hän teki töitä unelmiensa eteen ja saavutti unelma-ammattinsa ryhtymällä maailman ainoaksi rommin suurlähettilääksi. Telegraph-lehti kertoo, että 45-vuotiaan lontoolaisen Ian Burrellin intohimona ovat erilaiset rommit, joista mies tietää nykyään kaiken.

Täysin uutta ja ennenkuulumatonta ammattia oli miehen mukaan vaikea keksiä, mutta vielä vaikeampaa oli täyttää ihmisten odotukset siitä, millaista osaamista nimikkeen takaa oikeasti löytyy.

Rommin suurlähettiläs -ammattinimike saattaa kuulostaa liioittelevalta, mutta Burrell tietää sanojensa mukaan rommeista kaiken. Hän matkustaa ja esittelee ympäri maailman rommeja. Mies ei edusta pelkästään yhtä rommien valmistajaa vaan esittelee kaikkia rommeja, ja on työskennellyt muun muassa Havana Club, Bacardi ja Appleton Estate -merkeille.

Burrellin vanhemmat ovat Jamaikalta kotoisin, joten heidän perheessään on lapsuudesta asti käytetty erilaisia rommeja ruoanlaittoon, juomiin ja niitä on käytetty myös lääkkeenä. Burrell oli nuoresta pitäen kiinnostunut drinkkien tekemisestä ja etenkin rommeista, minkä vuoksi hän etsi työtä baarimikkona.

Onnellisten sattumusten kautta Burrell pääsi iloisen ja tekevän luonteensa ansiosta puhumaan rommeista radioon ja kouluttamaan muita baarimikkoja. Tämän jälkeen baarimikon ura vaihtui kokonaan rommin suurlähettiläänä toimimiseen, minkä ansiosta mies saa nykyään matkustella sydämensä kyllyydestä, puhua rommeista, maistella niitä ja kouluttaa muita.