Tutkimus vahvisti: Vähemmän meikkaavia naisia pidetään kauneimpina

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaksi brittiläistä yliopistoa toteutti naisten meikkaamiseen ja ulkonäköön liittyvän yhteistutkimuksen. Tulokset osoittivat, että vähemmällä meikillä saa enemmän miesten mielenkiintoa osakseen. Naiset luulivat asian olevan päinvastoin.

Quarterly Journal of Experimental Psychology -niminen julkaisu kertoi taannoin tutkimuksesta, jossa tutkittiin naisten käyttämän meikin määrän vaikutuksia. Tutkimuksen toteuttaneet Bangorin ja Aberdeenin yliopistot panivat 44 naista meikkaamaan itsensä kuvasarjaa varten.

Ensimmäinen kuva otettiin ilman meikkiä, seuraava hieman ehostettuna ja viimeinen runsaamman iltameikin kera. Kävi ilmi, että kuvia katselleet opiskelijamiehet mieltyivät kuviin, joissa naisilla oli vähemmän meikkiä. Naiset puolestaan olettivat, että miehet olisivat pitäneet kuvista, joissa naisilla oli enemmän meikkiä.

Tutkimuksessa ilmeni myös, että naiset itse pitivät enemmän kuvista, joissa oli vähemmän meikkiä. Tutkijat tekivät yhteenvedon, että naiset meikkaavat enemmän vain siksi, että olettavat näyttävänsä siten paremmilta. Luulo on kuitenkin väärä.