Watchmen-sarjakuvasta suunnitteilla HBO-televisiosarja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alan Mooren Watchmen lukeutuu kaikkien aikojen arvostetuimpiin sarjakuviin. Synkkiä teemoja käsittelevä supersankaritarina kääntyi vuonna 2009 Zack Snyderin ohjaamaksi elokuvaversioksi. Nyt suunnitteilla on myös televisiosarja.

HBO-kanavan uutisoidaan käyvän neuvotteluja Zack Snyderin kanssa Watchmenin muuntamisesta televisiosarjaksi. Toistaiseksi ei ole tiedossa, olisiko kyseessä jälleen uusi sovitus alkuperäisestä sarjakuvasta vai perustuisiko sarja vuonna 2012 julkaistuihin Before Watchmen -esiosiin. Tiedossa ei myöskään ole, toimisiko Snyder esimerkiksi sarjan ohjaajana vai tuottajana.

– Watchmeniin liittyviä alustavia neuvotteluja on käyty. Meillä ei kuitenkaan ole tällä hetkellä annettavana enempää tietoa asiasta, HBO:n edustaja kertoi The Hollywood Reporter -sivustolle.

Zack Snyder työskentelee parhaillaan ensi kesänä ensi-iltansa saavan Batman v Superman: Dawn of Justice -elokuvan parissa. Alkuperäinen Watchmen-sarjakuva ilmestyi DC Comicsin toimesta vuosina 1986-1987. Sarjakuva on julkaistu Suomessa Vartijat-nimellä.