Hämmästyttävä temppu: Kynttilä palaa veden alla!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Youtube-käyttäjä Dave Hax on tullut sosiaalisessa mediassa tunnetuksi hauskoja tieteellisiä kokeita ja temppuja esittelevistä videoistaan. Kokeet syntyvät joka taloudesta löytyvillä esineillä, joten katsojat voivat helposti kokeilla niitä itse kotonaan miehen ohjeiden avulla.

Tuoreella videollaan Dave saa kynttilän palamaan veden alla. Hämmästyttävältä vaikuttava temppu selittyy melko yksinkertaisella tavalla. Nopeasti jäähtyvä vaha suojelee liekkiä ympäröivältä vedeltä, ja näin ollen kynttilä palaa vielä veden pinnan alapuolellakin.

Kovin kauan liekki ei tosin ehdi palamaan veden ympäröimänä. Daven tapauksessa kynttilä palaa noin 18 millimetrin verran. Tempun voisi silti kuvitella olevan hauska taidonnäyte esimerkiksi illanistujaisiin – olettaen että muut vieraat eivät ole ehtineet näkemään Dave Haxin videota jo etukäteen.