Tutkija ruiskutti itseensä esihistoriallisia bakteereja: ”Sain lisää elinvuosia”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Venäläinen tieteilijä ja tutkija Anatoli Brouchkov on ruiskuttanut itseensä 3,5 miljoonaa vuotta vanhoja bakteereja saavuttaakseen ikuisen elämän. Bakteerit olivat löytyneet ikiroudasta ja ne olivat selviytyneet elossa miljoonia vuosia.

Geokronologisen tutkimuslaitoksen johtajana työskentelevä Brouchkov tuli siihen tulokseen, että miljoonia vuosia vanha bakteeri oli uhmannut luonnonlakeja, erityisesti ikääntymisen saralla. Anatoli teki lukuisia kokeita, joissa hän ruiskutti bakteereja jyrsijöihin, kärpäsiin, kasveihin ja ihmisen verisoluihin. Sen jälkeen hän ruiskutti bakteereja itseensä.

Siberian Times -lehden mukaan Anatoli uskoo bakteerin antaneen hänelle lisää elinvuosia. Mies kertoi, että kahden vuoden ajan hän on ollut virkeämpi ja energisempi, hän on jaksanut tehdä pidempiä työpäiviä, eikä hän ole ollut sairaana. Tutkija uskoo elinikänsä pidentyneen huomattavasti.

Brouchkov kertoi, että bakteereille on tehtävä ensin lisää testejä, jotta sitä voitaisiin testata myös muihin ihmisiin. Ehkäpä muinaisista bakteereista löytyy vastaus ikuiseen elämään.