Maailman suurin koiranpentu? 10-kuukautinen Tzar painaa 63 kiloa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kymmenenkuukautinen kaukasiankoira Tzar on yksi maailman kookkaimmista koiranpennuista, ellei kookkain. Hännänheiluttaja painaa nuoresta iästä huolimatta jo yli 63 kiloa. Englannissa asusteleva haukku on peräisin Venäjältä.

Tzar-nimisen koiran omistaja maksoi yli 4.000 euroa tuodakseen koiranpennun mukanaan Venäjältä Britanniaan. Omistaja joutui kuitenkin pian ikävään tilanteeseen eikä hän voinut huolehtia Tzarista. Nykyisin kookas hännänheiluttaja asuu löytöeläinkodissa.

Hoitajien mukaan Tzar on suurikokoinen ikäisekseen ja sen paino nousee kokoajan. Aikuisena koira tulee painamaan jopa yli 100 kiloa. Hoitajat ovat omistautuneet sille, että he löytävät lempeälle ja älykkäälle koiralle rakastavan kodin.

-Tzarin uudessa kodissa on oltavat tarpeeksi tilaa suurelle koiralle. Sen lisäksi uusien omistajien on varauduttava koiran pohjattomaan nälkään. Tällä hetkellä koiranpentu hotkii yli 400 euron edestä koiranruokaa kuukausittain. Tzar on kuin suuri Teddy-karhu ja se ansaitsee rakastavan kodin, West Yorkshire Dog Rescue -löytökodin hoitajat kertovat.