Lapsi syntyi ilman kokonaista kalloa – lääketieteellinen ihme

Viihdeuutiset · Annika Kela

Viime vuoden elokuussa floridalaisvanhemmille Brittanylle ja Brandonille syntyi poikalapsi Jaxon. Alusta alkaen Jaxonia on pidetty ihmelapsena, sillä hän on on selviytynyt rankasta alkutaipaleesta vastoin odotuksia.

Jaxonilla on harvinainen epämuodostuma, joka tunnetaan nimellä mikrokefalia. Pieni poika on osoittautunut todelliseksi selviytyjäksi, sillä hän vietti hiljattain ensimmäisiä syntymäpäiviään. Mikrokefalian vuoksi pojan ennustetta pidettiin aluksi huonona, sillä vain yksi 4.859 vastasyntyneestä selviää elossa ensimmäiset viikot.

Mikrokefalian johdosta pienen pojan kallo ja aivot eivät ole kehittyneet normaalilla tavalla. Nyt lääkärit ovat alkaneet olla toiveikkaita, sillä poika on selvinnyt kuin ihmeen kaupalla pahimman yli.

Jaxonin vanhemmat ovat perustaneet pojalleen rahaston, jonka varoilla huolehditaan siitä, että pieni poika tulee saamaan parasta mahdollista hoitoa myös jatkossa. Hyväsydämiset ihmiset ovat tehneet lahjoituksia Jaxonille ja vanhemmille sataa tukea netissä.

Suloinen ja reipas poika on osoittautunut ihmeeksi ja vanhemmat toivovat, että tulevaisuudessa lääkärit keksivät ratkaisun, jonka avulla Jaxon voisi elää mahdollisimman normaalia elämää. Pienen pojan auttamiseksi voi tehdä lahjoituksia Jaxonin Go Fund Me -sivustolla, josta pienokainen löytyy nimellä Jaxon Strong.