Maapähkinävoihin lisättiin kofeiinia – haastaja energiajuomille?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Useiden ihmisten päivä käynnistyy nauttimalla virkistävän kofeiiniannoksen joko kahvin tai energiajuoman muodossa. Markkinoilla on nähty myös muunlaisia kofeinoituja tuotteita, kuten energiapurkkaa ja energiajäätelöä, mutta näiden makua voi harvoin kuvailla järin miellyttäväksi.

Kofeiiniriippuvaisten herkkusuiden riemuksi markkinoille on saapunut nyt virkistävä maapähkinävoi. Kuten nimikin antaa olettaa, Steem-yhtiön Caffeinated Peanut Butter -levite on terästetty kofeiinilla. Yhden ruokalusikallisen maapähkinävoita kerrotaan sisältävän virkistävää ainetta kahvikupillisen verran.

Steem-yhtiön maapähkinävoi on luomutuote, ja sen luonnollinen kofeiini on uutettu vihreistä kahvipavuista. Kahvin ja energiajuomien korvaajaksi tarkoitettu tuote syntyi Boston.com-uutissivuston mukaan Steem-yhtiön perustajien kehitellessä ideoita krapulan parannuskeinoihin.

Kofeinoitua maapähkinävoita on toistaiseksi saatavilla yhtiön verkkosivuilta ja 13 liikkeestä Yhdysvaltojen itärannikolta. Purkillinen levitettä maksaa 4,99 dollaria, eli noin 4,5 euroa.