15 syytä miksi opettajan ammatti on paras

Lifestyle · Annukka Heikkilä

Ulkopuolisen silmin opettajan ammatin yksi suurimmista hyödyistä saattaa liittyä pitkiin lomiin. Kuten moni muukin ammatti, opettaminen on kuitenkin suurimmalla osalla ihmisistä kutsumusammatti.

Ammatti vaatii välillä pitkiä päiviä, rautaisia hermoja ja positiivista mieltä. Eilen vietettiin Maailman opettajien päivää, minkä vuoksi Metro-lehti listasi syitä, joiden vuoksi opettajan ammatti on paras ammatti kaikista.

1. Ajan viettäminen lasten kanssa pitää nuorena. Opettajat kuulevat uusimmista bändeistä, muodista, sanoista ja siitä, mikä on nuorten mielestä ajankohtaista.

2. Opettajalla on suuri vaikutus nuoriin ihmisiin. Osa opettajan antamista neuvoista säilyy oppilaiden mielessä vanhuuteen saakka.

3. Opettajat oppivat itsekin jatkuvasti uusia taitoja ja pitävät vanhat opitut asiat hyvin muistissa.

4. Yksikään päivä ei ole samanlainen.

5. Opettajat rakentavat positiivisia suhteita oppilaisiin, kollegoihin ja vanhempiin.

6. Opettaja on roolimalli.

7. Opettajat oppivat päivittäin uusia asioita lapsilta.

8. Jokainen työpäivä sisältää naurua ja hauskoja tilanteita.

9. Opettajat saavat olla paikalla todistamassa lasten ja nuorten oppimista ja sitä hienoa hetkeä, kun oppilas viimein tajuaa mistä on kyse ja kokee oivaltamisen hienouden.

10. Oppilailta ja vanhemmilta saadut kiitokset.

11. Jokaista tyytymätöntä vanhempaa kohden on noin kymmenen tyytyväistä vanhempaa, jotka ovat onnellisia siitä, että juuri heidän lapsensa opettaja on kaikkein pätevin.

12. Opettajat ymmärtävät keskenään toisiaan ja muodostavat läpi elämän kestäviä ystävyyssuhteita.

13. Opettajat saavat nauttia työnsä hedelmistä kuullessaan, että oppilaat ovat menestyneet valitsemallaan polulla, jolle opettajat ovat heitä ohjanneet.

14. Onnistumisen tunne, kun opettaja saa teini-ikäisen nauramaan omalle vitsilleen eikä opettajalle itselleen. Se ei aina ole helppoa.

15. Onnistumisen tunne myös silloin kun opettaja huomaa, että hänen opetusmetodinsa on tuottanut tulosta perustui se sitten huumoriin, kuriin, palkitsemiseen tai niiden sopivaan suhteeseen.