Sirkustiikeri asui häkissä 12 vuotta – sitten pelastajat saapuivat

Viihdeuutiset · Annika Kela

Bulgariassa astui vuoden alussa voimaan laki, joka kieltää villieläinten käytön sirkuksissa. Sen seurauksena bulgarialainen sirkus antoi tiikerinsä Four Paws International -eläintensuojelujärjestön haltuun.

Sirkustiikeri Varvara oli asunut pienessä häkissä 12 vuoden ajan. Varvara toimitettiin eläintensuojelujärjestön toimesta Saksassa sijaitsevaan Big Cat Center -villieläinkeskukseen. Varvara pääsi ensimmäistä kertaa tassuttelemaan nurmikolla ja kiertelemään suurta aitaustaan ympäri.

Four Paws International -järjestö suunnittelee Varvaran vapauttamista villieläinreservaattiin, mutta sitä ennen tiikeri totuttelee vähitellen itsenäiseen elämiseen Rheinland-Pfalzissa sijaitsevassa keskuksessa.

Eläintensuojelujärjestö on julkaissut Varvarasta videon netissä. Tiikeri astelee ensimmäistä kertaa suureen aitaukseen. Kissapedon ilme kertoi, että se oli aluksi tilanteesta hämillään. Varvaran ei enää koskaan tarvitse tehdä töitä ihmisille tai temppuilla ihmisten viihdyttämisen vuoksi. Se saa elää jatkossa omassa rauhassaan.