116-vuotias paljastaa: ”Syön pekonia joka päivä”

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kaikki tietävät, että suolaiset ja rasvaiset liharuoat eivät ole sieltä terveellisimmästä päästä, mutta silti moni nauttii ravintoloissa mehukkaita porsaan kylkirivejä tai rasvaa tihkuvia grillipihvejä.

Suolaisten possuruokien ystävät saavat kuitenkin nyt hyviä uutisia, kun eräs vanhus on kertonut ruokavalionsa kirkkaimman tähden olevan pekoni.

Page Six -sivusto haastatteli 116-vuotiasta Susannah Mushatt Jonesia, joka on tällä hetkellä maailman vanhin ihminen. Jonesilta haluttiin kuulla, mikä hänen pitkän ikänsä salaisuus on ja mitä hän syö, jolloin nainen teki yllättävän paljastuksen. Jones rakastaa pekonia ja kertoo syövänsä sitä joka päivä.

Pekonin syöminen ei rajoitu pelkkään aamiaishetkeen, vaan Jonesin sisarentytär Lois Judge kertoo naisen syövän pekonia pitkin päivää jokaisella aterialla ja välipalojen yhteydessä. Jonesin muu ruokavalio koostuu hedelmistä, joita hän syö lounaaksi, lihasta, perunoista ja kasviksista.