Amerikkalaiset tutkivat: ”Miksi ISIS-terroristit ajavat Toyotalla?”

Autot Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvalloissa on perustettu tutkimusryhmä, jonka tehtävänä on selvittää miksi ISIS-terroristit suosivat Toyota-merkkisiä autoja. Yhdysvaltain saamien kuvamateriaalien perusteella terroristeilla on hallussa satoja uusia Toyota-merkkisiä autoja.

ABC News -uutiskanavan mukaan yhdysvaltalaiset aikovat vaatia selityksiä suoraan japanilaiselta autonvalmistajalta. Yhdysvaltain entinen suurlähettiläs Mark Wallace kertoi haastattelussa, että Toyotasta, Mitsubishista, Hyundaista ja Isuzuta on tullut ISIS-terroristien suosimia autobrändejä.

Toyotan edustaja Ed Lewis kertoi CNN-kanavalle, että terroristien propagandavideoilla esiintyvät autot on todennäköisesti varastettu. He eivät voi estää terroristeja varastamasta heidän valmistamiaan autoja.

Yhdysvaltalainen media on saanut muualla maailmassa raivon valtaan vihjaamalla, että Toyota sponsoroi terroristeja.

Voisi luulla, että Yhdyvalloissa syntyneen kohun myötä japanilaisen autonvalmistajan myynti Pohjois-Amerikassa romahtaa. Jää nähtäväksi, onnistuuko Yhdysvaltain tutkimusryhmä selvittämään miksi terroristit ajavat Toyota-merkkisillä autoilla.