Viranomaiset puuttuivat mainokseen: ”Peniksestä 25 prosenttia suurempi”

Viihdeuutiset · Annika Kela

The Jes Extender -peniksen pidentäjä on joutunut muuttamaan mainoksiaan, sillä viranomaiset ovat todenneet, että mainoksessa esitetyt faktat eivät ole paikkaansa pitäviä. The Jes Extenderin mainoksessa luvattiin, että välinettä käyttämällä peniksestä tulee jopa 25 prosenttia pidempi.

Mirror-lehden mukaan mainoksessa kerrottiin tutkimuksesta, jonka tulosten perusteella peniksen koko kasvoi The Jes Extender -pidentäjän avulla noin kolme senttiä neljässä kuukaudessa. Tuotetta valmistava Comfort Click on mainostanut pidentäjää vaihtoehtona leikkauksille.

Advertising Standards Authority -viranomaisten mukaan yritys ei ole pystynyt osoittamaan, että tutkimuksen tulokset pitävät paikkaansa. Yritystä on kielletty käyttämästä mainonnassa tutkimustuloksia, joiden totuuden perää ei ole voitu selvittää.

Comfort Click väittää, että tutkimuksen tulokset pitävät paikkaansa. Yrityksen sivujen mukaan tuotteella on jo yli 100.000 tyytyväistä käyttäjää. Yrityksen vakuuttaa, että peniksen pidennykseen liittyviä tuloksia on rekisteröity vuodesta 1994 asti ja heidän mukaansa tulokset pitävät paikkaansa. Yritys pitää The Jes Extenderiä turvallisena välineenä peniksen pidentämiseen.