Ruotsalaisäiti halusi eroon raskauskiloista: Dieetti oli koitua kohtaloksi!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tuore ruotsalaisäiti on ollut vähällä kuolla ketoasidoosiin vähähiilihydraattisen ruokavalion seurauksena. 32-vuotias perheenäiti oli ryhtynyt rajulle laihdutuskuurille, sillä hän oli halunnut karistaa raskauskilonsa. Nainen luopui imetysaikanaan hiilihydraattien lähteistä, kuten leivästä, riisistä ja pastasta.

Kehon ollessa ketoositilassa, nainen sai vakavan sairaskohtauksen. Perheenäiti alkoi oksennella, hänen pulssinsa nousi hälyyttävästi ja hänen kätensä ja jalkansa kramppasivat.

Perheenäiti kiidätettiin sairaalaan, jossa selvisi, että hänen elimistönsä oli pahassa myrkytystilassa ja hänen elimensä olivat vähällä pettää, Daily Mail uutisoi. Helsingborgin sairaalassa työskentelevä lääkäri Magnus Ekelund kertoi, että äidillä oli ketoasidoosi, joka on ketoosia vakavampi tila.

Lääkäri kertoi, että perheenäiti ei todennäköisesti ollut huomioinut tarpeeksi sitä, että imettäminen kuluttaa paljon energiaa ja hän olisi tarvinnut enemmän hiilihydraatteja ruokavaliossaan.

Asiantuntijoiden mukaan on hälyyttävää, että monet naisista kokevat tarpeelliseksi pudottaa painoaan heti synnyttämisen jälkeen. Monet julkkisäideistä näyttävät tässä asiassa huonoa esimerkkiä. Vastasyntynyt lapsi oli vähällä menettää äitinsä laihdutuskuurin vuoksi.