Pihauima-altaat avattiin koirille – rajatonta riemua

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet koirat nauttivat uimisesta kuumilla kesähelteillä, mutta syksyn saapuessa meri- ja järvivesi voivat alkaa tuntumaan jo liian kylmiltä. Calgaryssa toimiva pihauimalayhdistys on aloittanut perinteen, jossa he päästävät uintikauden viimeisenä päivänä koirat uima-altaisiin nautiskelemaan.

Calgary Outdoor Swimming Pool Association yhdistys kerää vuosittain erilaisiin hyväntekeväisyyksiin rahaa järjestämällä koirille hauskan uintipäivän. Koirien omistajat maksavat pienen osallistumismaksun, minkä jälkeen koira saa uida ja leikkiä lämpimässä ja puhtaassa pihauima-altaassa koko sielunsa kyllyydestä.

CBC News -uutisten julkaisemalla videolla voi nähdä, miten koirat nauttivat uimisesta ja hyppimisestä altaaseen. Moni koiranomistaja käyttää tilaisuuden myös hyödykseen opettamalla altaassa uimataidottomia lemmikkejään uimaan mukavassa ympäristössä muiden koirien näyttäessä mallia.

Koirapäivän päätyttyä allas putsataan ja tyhjätään. Keväällä uuden uimakauden alkaessa allas täytetään uudelleen puhtaalla vedellä, minkä vuoksi yhdistyksen edustajat eivät näe mitään ongelmaa sen kanssa, että koirat pääsevät polskimaan altaisiin viimeisenä aukiolopäivänä.