Turistirysän elefanttitemppu aitoa vai pakotettua?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sosiaalisessa mediassa kiersi hetki sitten villitys, jossa koiranomistajat esittelivät huolehtivaisia tai välinpitämättömiä koiriaan. Isännät halusivat testata miten heidän koiransa reagoivat siihen, jos he heittäytyisivät yllättäen tajuttomaksi maahan.

Useimmat koirat eivät reagoineet omistajan kaatumiseen mitenkään. Nyt YouTube-videolla nähdään elefantti, jolle tehtiin samanlainen testi. Elefantin hoitaja meni maahan makaamaan ja katsoi, miten elefantti tulisi reagoimaan. Elefantti tuli heti isännän luokse ja ryhtyi kiertelemään häntä.

Thaimaassa kuvatulla videolla nähdään 17-vuotias Thongsri-elefantti, joka ei kuitenkaan ehkä ollut oikeasti huolissaan isännästään. Eläin oli mahdollisesti pakotettu reagoimaan videolla nähtävällä tavalla vain turistien iloksi. Tapauksen todellinen luonne nimittäin paljastunee isännän kädessä olevasta kepistä, jossa on elefantille suurta tuskaa aiheuttava metallipiikki.

YouTube
YouTube

Tällaisia elefanttien kidutusvälineitä käytetään yleisesti silloin, kun elefantit on pakotettu esiintymään tai tekemään työtä ihmisille. Lähes poikkeuksetta tällaisiin tapauksiin liittyy myös elefanttien säälimätöntä kidutusta poikasesta saakka. Esityksen todellinen luonne paljastunee siis alla nähtävältä videolta. Thaimaassa on lukemattomia elefanttipuistoja, joiden toiminta sisältää eläinrääkkäystä. Maassa on kuitenkin myös muutamia elefanttien suojelupuistoja, joiden toiminta on eettistä ja eläimiä kunnioittavaa.