Ystävyyskorut 2000-luvulle – tietenkin älyteknologialla varustettuna

Digi Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ystävyksille on tarjolla monenlaisia koruja ja vaatteita, jotka kertovat kaverusten välisestä ystävyydestä. Tytöt ovat jo pitkään voineet ostaa samanlaiset sormukset, kaulakorut tai samalla tekstillä varustetut paidat.

Nyt ystävyksille on tehty myös teknologisella lisämausteella varustetut rannerenkaat, joilla ystävät voivat viestiä keskenään.

Gemio-niminen yritys on kehitellyt tytöille suunnatut ystävyyskorut. Korut ovat malliltaan rannerenkaita, joissa on yllättävä lisäominaisuus, minkä avulla oma ystävä löytyy esimerkiksi väenpaljoudesta helpommin. Gemion ystävyysrenkaat alkavat hehkumaan kirkkaina, kun oma ystävä on lähellä.

Älykoruja valmistava Gemio on halunnut uusilla rannerenkaillaan juhlia ystävyyttä ja saattaa ystävyksiä yhteen. Rannerenkaat välkkyvät ystävän ollessa lähellä, minkä lisäksi ne tunnistavat ystävysten tekemät eleet kuten ylävitosten heittämisen, jolloin koru alkaa myös vilkkumaan. Valojen avulla hyvät ystävät voivat myös keksiä keskenään viestejä, minkä ansiosta he voivat antaa valoilla toisilleen signaaleja, joita muut eivät ymmärrä.