Pettäminen verrattavissa kuntosalitreeniin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pettäjäsivusto Victoria Milanin perustaja Sigrud Vedal tietää, että ihmiset ajautuvat syrjähyppyihin usein samoista syistä. Yleisimmät syyt ovat intohimon puute parisuhteessa, seksin vähäinen määrä, läheisyyden kaipuu, työstressi ja tunteiden sekamelska esimerkiksi perheen perustamisen jälkeen.

Kuten tiedetty, kunnon kuntosalitreeni tai hikilenkki auttavat selvittämään ajatuksia. Samalla kuntoileminen nostaa hyvinvointia ja yleistä vireystilaa. Vedal kertoo, että pettäjäsivuston käyttäjät kokevat syrjähypyn kuntosalitreenin kaltaiseksi pakokeinoksi, jolloin aivot nollataan.

– Tutkimuksemme osoittavat, että naimisissa olevat pettäjät käyttävät seksiä pakokeinona. Se voi olla yhtä uudistavaa ja palkitsevaa kuin kuntosaliharjoittelu. Fyysinen aktiivisuus vapauttaa elimistöön endorfiineja, jotka auttavat puolestaan saavuttamaan onnellisen ja rentoutuneen olotilan, Vedal vakuuttaa.

– Jokainen sen tietää, että intensiivinen harjoittelu makuuhuoneessa on huomattavasti hauskempaa kuin kuntosalilla käyminen, hän jatkaa.