Uskomattoman kaunista – ryhävalaat nauttivat revontulista Norjassa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Uutisissa ja sosiaalisissa medioissa on jaettu paljon upeita kuvia revontulista, jotka komeilivat taivaalla keskiviikkoiltana joka puolella Suomea. Revontulia nähtiin myös Norjassa, jossa eräs taivaan ihastelija näki myös ryhävalaiden nauttivan kauniista esityksestä.

Norjalainen valokuvaaja Harald Albrigtsen oli ollut kuvaamassa tähtitaivasta ja upean värikkäitä revoontulia, jotka valtasivat koko taivaan. Albrigtsen oli kameran kanssa paikalla juuri oikealla hetkellä, sillä hän sai tallennettua todella ainutlaatuisen tilanteen, kun myös ryhävalaat tulivat pinnan alta ihailemaan kaunista taivasta.

Videolla taivas loistaa vihreänä kun isot revontulet liikkuvat näyttävästi ja valaisevat koko taivaan. Valo osuu myös meren pintaan, jonka alta ilmestyy useita ryhävalaita. Ryhävalaat näyttävät selvästi nauttivan kauniista taivaasta tulemalla useaan otteeseen ihastelemaan lumoavaa näkyä.