Uusi sovellus turvaa kotimatkan yöllä ja päivällä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Michiganin yliopistolla on kehitelty uusi älypuhelinsovellus, joka takaa kävelijän turvallisuuden kotimatkalla. Companion-nimisen sovelluksen avulla käyttäjä pystyy kutsumaan ystävänsä saattamaan hänet kotiin eli seuraamaan käyttäjän kotimatkan etenemistä lähtöpaikasta määränpäähän saakka.

Sovelluksen avulla ystävä tai perheenjäsen voidaan kutsua seuraamaan kävelijän kotimatkaa alusta loppuun saakka. Sovelluksella on jo Business Insider -lehden mukaan kymmeniä tuhansia käyttäjiä, jotka ovat päässeet turvallisesti kotiin sovelluksen avulla. Companion antaa turvallisuuden tunnetta hämärillä kujilla yksin liikkuessa, koska sovelluksen käyttäjä tietää, että joku tuttu tarkkailee hänen kotimatkaansa.

Jos kävelijän puhelin putoaa, häntä tönäistään tai hän alkaa juoksemaan, ystävä saa asiasta hälytyksen. Sovellus kysyy tapahtumahetkellä käyttäjältä onko hän kunnossa, mihin käyttäjällä on aikaa vastata 15 sekunnin ajan. Jos vastausta ei kuulu, puhelin alkaa pitämään todella kovaa ääntä, mikä toivottavasti pelästyttäisi mahdolliset hyökkääjät tai saisi lähistöllä olevat ihmiset auttamaan.

Companion-sovelluksen pystyy hälytyksen lisäksi ohjelmoida soittamaan myös poliisille. Sovellusta käytettäessä apu on melko lähellä koko ajan, sillä reaaliaikainen olinpaikka päivittyy kaverin puhelimen karttaan. Kartan avulla kaveri tietää kävelijän tarkan sijainnin sen varalta, että hän joutuisi hyökkäyksen kohteeksi.