Lankarullien salainen mekanismi – tiesitkö tämän?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaikki ompelijat ja räätälit tietävät, että saksalainen Gütermannin ompelulanka lienee yksi maailman parhaista ompelutuotteista. Harva tietää, että ompelulankojen rullat kätkevät sisäänsä mekanismin, jonka avulla saa neulan ja langanpään talteen.

Facebookissa leviää kuva, jossa näytetään Gütermannin ompelulangan rullan toiminta. Rullan lakki nousee irti. Tämä tieto on tullut yllätyksenä myös monille ompelua aktiivisesti harrastaville. Voimme jälleen kerran nauttia saksalaisesta insinöörityöstä.

Paperisen ketsuppikupin oikea käyttötapa herätti aikoinaan hieman samanlaisen yllätyksen kuin nyt nettiin noussut tieto lankarullan toimintatavasta. Myös kahviloissa nähty kahden sokeripalan paperipakkaus ja sen nerokas mekanismi on monille yllätys. Pakkaus aukeaa nimittäin helposti ilman repimistä.

Did you realise the end caps come off Gutermann threads so you can wrap the end of your thread around it … or that you can store a needle inside the reel? Genius!

Posted by Fabric Fat Hind-Quarters – FHQ on Thursday, September 10, 2015