92-vuotias isoäiti aloitti autokoulun – liian vanha rattiin?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Osa maanteiden hurjapäistä saattaa kirota niin kutsuttuja sunnuntaiajelijoita eli kuskeja, jotka ajavat alinopeutta. Alinopeutta ajavat kuskit ovat usein joko tuoreita ajokortinhaltijoita tai vanhuksia, jotka haluavat ajaa hiljaa ja olla mahdollisimman varovaisia.

Tämä onkin vanhusten kohdalla hyvä asia, sillä heidän reaktionopeutensa kovassa vauhdissa ei välttämättä ole enää niin hyvä kuin vuosia takaperin.

Englantilainen Huddersfieldissä asuva isoäiti on sitä mieltä, että koskaan ei ole liian vanha auton rattiin. 92-vuotias Betty Jones on autokoulunsa vanhin oppilas, jota on opetettu ajamaan. Bettyn iässä moni luopuu vähitellen kuskin paikasta toisin kuin Betty, joka vasta opettelee siihen. Betty aloitti opintonsa Huddersfield Driving Experience -autokoulussa.

Isoäiti ehti ompelutunnin ja kuntosalikäynnin välissä autokouluun, jonne hänen tyttärensä Andrea Lorriman hänet vei. Ensimmäisen oppitunnin vetänyt opettaja Nigel Deans oli yllättynyt Bettyn taidoista ja kehui hänen suoriutuneen todella hyvin. Betty odottaa innoissaan pääsevänsä oman autonsa rattiin, koska se odottelee häntä jo omalla kotipihalla.