Brittivanhus valmisti kotiviiniä Saudi-Arabiassa – tuomittiin 350 raipaniskuun

Viihdeuutiset · Annika Kela

Englantilainen isoisä Karl Andree on pidätetty Saudi-Arabiassa kotiviinin valmistamisesta. Alkoholin valmistaminen on maassa ankarasti kielletty. 74-vuotias vanhus on ollut vankilassa viime vuoden elokuusta saakka ja nyt oikeus on tuominnut hänet 350 raipaniskuun rikoksestaan.

Andreen lähiomaiset ovat tehneet kaikkensa, ettei tuomiota laitettaisi käytäntöön. Karl on asunut Lähi-Idässä 25 vuotta ja hän on työskennellyt öljyteollisuudessa. Mies oli eläpäiviensä ratoksi alkanut valmistaa kotiviiniä, vaikka se oli lailla jyrkästi kielletty.

Lähiomaiset ovat vedonneet viranomaisiin Britanniassa ja Saudi-Arabiassa, sillä he eivät usko miehen selviävän elossa raipaniskuista.

Britannian suurlähetystö on kuitenkin ollut voimaton, sillä mies on rikkonut tietoisesti lakia ja hänen rangaistuksensa siitä on sama kuin muillakin Saudi-Arabiassa asuvilla. The Sun -lehden mukaan rangaistusta pidetään kohtuuttomana ja brittiviranomaiset selvittävät onko miehen rangaistuksen lieventämiseksi mitään tehtävissä. 350 raipaniskua tarkoittaa käytännössä kuolemantuomiota.