Yksinkertainen vinkki: Näin lataat iPhonen akun nopeammin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Paras keino puhelimen akun nopeaan lataamiseen on asettaa laite lentokonetilaan. Älypuhelimissa on toiminto, jonka avulla puhelimen saa lentokonetilaan. Silloin puhelin on poissa verkosta, mutta sitä voi kuitenkin käyttää normaalisti ilman internetiä tai matkapuhelinverkkoa.

Puhelin syö lentokonetilassa huomattavasti vähemmän akkua, ja monilla on tapana ladata puhelimensa nopeammin lentokonetilaa apuna käyttäen.

iPhone lentokonetilassa
iPhone lentokonetilassa

Kun puhelimen panee laturiin lentokonetilassa ja siten, että näytön valaistus on minimillä, lataa se akun täyteen murto-osassa normaaliin latausaikaan verrattuna. Toki henkilöön ei saa tällöin yhteyttä puhelimitse, eikä hän voi päivittää somea noin 20 minuuttiin – ainakaan puhelimella. Ehkä sen kuitenkin kestää, kun käteensä saa puhelimen täydellä akulla.