Juotko kahvisi mustana? Olet ehkä psykopaatti

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset maistavat karvaan maun moninkertaisesti herkemmin kuin esimerkiksi suolaisen, happaman, makean tai umamin. Evoluutio on opettanut ihmisiä varomaan karvaita ja katkeria makuja, koska ne ovat suurella todennäköisyydellä kertoneet jonkin myrkyllisyydestä ja saaneet ihmiset sylkemään esimerkiksi vaarallisen kasvin pois suusta.

Metro-lehti kertoo uudesta tutkimuksesta, jonka mukaan psykopaatit nauttivat muita enemmän juuri karvaista ja kitkeristä mauista. Karvaasta paletista löytyy ihmisten suosittu seurajuoma, kahvi, joka on mustana erittäin karvasta.

Innsbruck University -yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan mustana kahvinsa juovat ihmiset ovat psykopaatteja tai suurella todennäköisyydellä heillä on psykopaatille ominaisia luonteenpiirteitä.

Tutkimuksessa oli mukana 500 henkilöä, joiden makumieltymyksiä ja persoonallisuutta testattiin. Kävi ilmi, että ihmiset, joiden persoonallisuustestit viittasivat psykopaattiin, suosivat katkeria ja karvaita makuja selkeästi muita enemmän.

Karvaampia makuja suosivilta löydettiin enemmän narsistisia, psykopaattisia ja machiavellismiin viittaavia piirteitä, minkä lisäksi he olivat myös taipuvaisia jokapäiväiseen sadistisuuteen.