Hauskaa syyslomapuuhaa lapsille – taikataikinaa muovailuvahan tilalle

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni muistaa lapsuudestaan muovailuvahan tavoin käytetyn taikataikinan, jota myös suolataikinaksi kutsutaan. Taikinan tekemiseen tarvitaan jauhoja, suolaa, vettä ja ruokaöljyä. Taikinaan voi sekoittaa myös elintarvikevärejä.

Taikataikinaa on helppo valmistaa. Lisäksi se on myrkytöntä, joten pienet muovailijat pääsevät turvallisesti loihtimaan kolmiulotteisia luomuksiaan. Taikinasta voi tehdä koriste-esineitä tai hahmoja, ja niiden muovailemiseen voi käyttää kodista löytyviä esineitä aina haarukoista valkosipulipuristimeen. Myös Martha Stewart on jakanut reseptin Facebook-sivuillaan faniensa iloksi.

Taikataikinasta valmistetut esineet kuivuvat joko huoneenlämmössä pitkän ajan kuluessa tai uunissa 125 asteessa tunnissa. Kuivat esineet voi maalata myös jälkikäteen esimerkiksi vesiväreillä. Taikataikinan ohje: 3 dl jauhoja, 1,5 dl suolaa, 1,5 dl vettä ja ruokalusikallinen öljyä. Käsiä kannattaa öljytä muovailemisen ohella.

Kids out of school today? Here's a GREAT way to keep them busy this afternoon! http://martha.ms/6188BM7xg

Posted by Martha Stewart on Monday, October 12, 2015