Unohda tavalliset pakettimatkat – näin matkustat kuin eliitti!

Lux Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaiset viettävät parhaillaan syyslomakautta. Yhä useampi kaipaa syksyyn aurinkorantoja, hyvää ruokaa ja shoppailumahdollisuuksia, ja lähtevät siksi ulkomaille. Lapsiperheet suosivat matkakohteita, joissa on hyvät uintimahdollisuudet.

Luksuslomia tarjoava Virtuoso-matkayhtiö on nyt listannut kymmenen upeinta matkakohdetta, jotka ovat nousseet nopeasti ihmisten suosikkimatkakohteiksi. Aikojen saatossa näissä paikoissa ovat saattaneet käydä vain muutamat etuoikeutetut turistit, mutta nyt rajat ovat avautuneet enemmän myös muille matkustajille.

Jos haluat kulkea matkustajien eliittipiireissä, kannattaa suunnata seuraavalla lomalla Sunny Beachin sijaan esimerkiksi Vietnamiin, Intiaan, Ranskan Polynesiaan tai Espanjaan. Myös Argentiina, Kanada, Yhdysvaltain Neitsytsaaret, Peru ja Costa Rica ovat nousseet kuumimpien matkakohteiden listalle.

Yllättäjänä listalla on Alankomaat, joka on nykyään myös useiden julkkisten suosikkikohde Euroopassa.

Matkailussa ei ole kyse mistään pienestä bisneksestä, sillä viime vuonna maailmalla reissasi yhteensä 1,1 miljardia ihmistä. Määrä näyttää vain lisääntyvän, eikä matkustamista pidetä vain rikkaiden ihmisten harrastuksena. Matkailusta on tullut osa elämäntyyliä.

Virtuoso toimii kansainvälisesti 30 maassa. Yritys myy vuosittain matkoja yli 14 miljardilla eurolla. Virtuoso on erikoistunut elämyksellisiin matkoihin, ja he tavoittavat 1.700 yrityksen matkailupalveluja ympäri maailmaa. Heillä oli viime vuonna 4.000 luksusmatkoja tekevää asiakasta.