Ruokailun Airbnb esiteltiin – EatWith vie syömään paikallisen kotiin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kaikki eivät välttämättä pidä ajatuksesta, että joutuisi vieraan ihmisen kotiin illallistamaan. Reppureissaajat ja esimerkiksi Airbnb-sovelluksen tottuneet käyttäjät saattavat kuitenkin olla hieman avoimempia ajatukselle.

EatWith-niminen sovellus toimii kuten Airbnb, mutta uuden sovelluksen avulla matkaaja pääsee vieraan kotiin illalliselle makuupaikan sijaan. EatWith-sovelluksen konsepti perustuu yksinkertaiseen ajatukseen siitä, että matkailijat pääsisivät kokemaan uusien maiden kulttuurin täysin uudella tavalla ja pääsisivät tutustumaan paikallisiin heidän valmistamansa illallisen merkeissä.

EatWith-sovelluksen perustaja ja toimitusjohtaja Guy Michlin sai idean sovellukseen Metro-lehden mukaan siitä, kun hän oli päässyt viisi vuotta sitten Kreetan matkallaan paikallisen perheen luo illalliselle. Michlin halusi muiden kokevan samanlaisia elämyksiä matkojensa aikana, minkä vuoksi hän alkoi kehittelemään sovellusta.

Sovellus on julkaisun jälkeen lähtenyt hyvin lentoon, ja kotikokit yli 150 kaupungista ympäri maailmaa ovat kirjanneet oman kotinsa illallispaikkojen joukkoon sovelluksessa. Myös monet ammattikokit ovat innostuneet konseptista ja listanneet kotinsa EatWith-sovellukseen järjestääkseen pieniä illalliskutsuja tuntemattomille ruokailijoille kotonaan.