NASA julkaisi upean videon Jupiterista – tarkempi kuin koskaan aiemmin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Aurinkokuntamme suurin planeetta Jupiter koostuu vedystä ja heliumista. Jättiläisplaneetaksi kutsuttu Jupiter on täynnä valtaisia virtauksia ja pyörremyrskyjä. Silti se on hyvin, hyvin kaunis. NASA julkaisee aika ajoin upeita kuvia ja videoita ihmiskunnan iloksi.

Tuorein Hubble-avaruusteleskoopin kuvaama Ultra HD-video Jupiterista on hypnoottista katseltavaa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun pääsemme tarkastelemaan Jupiter-planeettaa yhtä tarkasti.

Jupiterin massa on 2,5 kertaa suurempi kuin kaikkien muiden planeettojen yhteensä. Sillä on 67 kuuta. Jupiter pyörii akselinsa ympäri 10 tunnissa, ja sillä menee 12 vuotta auringon kiertämiseen. Jupiteria päästään ensi vuonna tutkimaan lisää, kun vuonna 2011 laukaistu Juno-luotain saapuu määränpäähänsä.