Automaailma mullistuu tänään – Teslan automaattiohjaus käyttöön

Autot Viihdeuutiset · Stara.fi

Automaailman jo aiemmin mullistanut sähköauto Tesla ottaa autoissaan tänään käyttöön ensimmäisenä maailmassa henkilöauton automaattiohjauksen. Valtaosa jo liikenteessä olevista Tesloista voi jatkossa ajaa esimerkiksi maanteillä ja moottoriteillä automaattisesti.

Twitter
Twitter

Tesla-sähköautot hoitavat jatkossa kuljettajan niin halutessa itsenäisesti sekä auton ohjaamisen että nopeuden säätämisen ja jopa kaistanvaihdot. Lisäksi auto oppii ajan kanssa kuljettajan tekemistä korjauksista. Auton ominaisuuksiin tulee mukaan myös automaattinen pysäköinti. Kuljettajaa ohjeistetaan pitämään koko ajan kädet ratissa, sillä hän on koko ajan vastuussa auton tekemisistä.

Uudet ominaisuudet tulevat jakeluun auton ohjelmistoversiossa 7, joka julkistetaan tänään 15. lokakuuta. Euroopassa ja Aasiassa päivitys julkaistaan The Verge -julkaisun mukaan viimeistään lähiviikkoina.

Tesla-kuljettajat ovat voineet jo pitkään ajaa ilman kaasuun ja jarruun koskemista, sillä yhtiö esitteli jo aiemmin automaattisen nopeudensäätimen. Sen avulla jopa satojen kilometrien matkat voidaan taittaa turvallisesti koskematta lainkaan polkimiin. Luonnollisesti kuljettajan täytyy koko ajan seurata liikennettä ja olla valmiina ottamaan tarvittaessa ohjat.

Seuraavassa päivityksessä 7.1 Tesla-autot osaavat ajaa itse itsensä autotalliin ja sieltä takaisin kuljettajan luokse. Ominaisuutta on verrattu takavuosien Ritari Ässä -hittisarjan KITT-autoon.