Maailman vahvin tölkkiolut: Brew Dogissa 12,7 % alkoholia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman olutmerkkien viime vuosien kohutuimpaan kärkeen lukeutuu Brew Dog, joka on tehnyt alan historiaa monin tavoin. Kilpailu maailman vahvimmasta oluesta on ollut käynnissä jo vuosia, ja pullo-oluiden kohdalla tavoitettiin taannoin jo huiput. Nyt vuorossa ovat kuitenkin tölkkioluet.

Skotlantilainen Brew Dog -panimo on nimittäin lanseerannut maailman vahvimman tölkkioluen, sillä The Black Eyed King Imp Ale sisältää 12,7 prosenttia alkoholia. Suomessa on perinteisesti ollut saatavilla kahdeksan prosentin oluita, mutta Brew Dog kertoo tehneensä nyt alan ennätyksen.

Massiiviseksi oluthirviöksi nimitetty mallasjuoma sisältää yhtiön perustaja James Wattin mukaan voimakkaita makuja ja on haaste oluen ystäville. Yksi tölkki maksaa Iso-Britanniassa noin 14 euroa. Pullo-oluiden maailmanennätystä pitää hallussaan niin ikään skotlantilainen Brewmeister Brewery, joka lanseerasi viime vuonna 68 prosenttia alkoholia sisältävän Snake Venom -oluen.