Dr. Philin vieras uhkasi itsemurhalla – poliisit hälytettiin studioon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Keittiöpsykologien esikuva Dr. Phil on tuonut vastauksiaan myös suomalaisten olohuoneisiin televisiovastaanottimien kautta. Hänen vieraanaan oli äskettäin moniongelmainen nainen, jolle jouduttiin lopulta soittamaan poliisit. Naisen pelättiin tappavan itsensä kesken kuvausten.

Dr. Phil -ohjelman vieraana oli ollut kolmekymppinen nainen, joka kertoi avoimesti rikollisesta menneisyydestään. Hän oli menettänyt lapsensa hölmöilyn vuoksi, ja katui asiaa syvästi televisiopsykologin kanssa keskustellessaan. Yhtäkkiä yleisöstä huudettiin naiselle, että miksi hän ei vain yksinkertaisesti tappaisi itseään?

– Ehkä tapankin, vieraana ollut nainen vastasi kesken kuvausten.

Ohjelman tuottajat kokivat tilanteen liian vakavaksi ja he soittivat paikalle poliisit. Kuvausryhmä pelkäsi naisen tekevän itselleen jotain peruuttamatonta. Selvityksen jälkeen todettiin, että naisesta ei ole aitoa vaaraa itselleen ja hänet päästettiin omilleen.

Phillip Calvin McGraw, eli tuttavallisemmin Dr. Phil, saavutti aikanaan suosiota esiintymällä The Oprah Winfrey Show’n säännöllisenä vierailijana. Lopulta mies sai oman nimeään kantavan keskusteluohjelman, jossa hän terapoivaan sävyyn auttaa ihmisiä erilaisissa kriiseissä.