Yoko Ono myönsi viimein – John Lennon oli bi-seksuaali

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

The Beatles -yhtye kuuluu pophistorian legendaarisimpiin kokoonpanoihin. Yhtyeen kiinnostavin hahmo lienee salamurhaajan luotiin kuollut John Lennon, joka tunnettiin myös melko radikaaleista ajatuksistaan.

Lennonin vaimo Yoko Ono on paljastanut, että joutui aikoinaan keskustelemaan pitkään John Lennonin seksuaalisuudesta. Vuonna 1963 liikkui nimittäin huhu, jonka mukaan Lennonilla olisi ollut suhde Beatles-yhtyeen manageriin Brian Epsteiniin. Epstein oli avoimesti homoseksuaali. Yoko Ono kertoo, että he suhtautuivat aikanaan bi-seksuaalisuuteen luonnollisena asiana.

– Tulimme aikoinaan Johnin kanssa tulokseen, että kaikkien meidän on oltava bi-seksuaaleja. Päättelimme, että emme anna seksuaalisuuden vaikuttaa meihin yhteiskunnan takia, ja piilottelemme ominaisuutta, joka ei ole yleisesti hyväksyttävää. Minulla ei kuitenkaan ole vahvaa halua naisia kohtaan, Yoko Ono kertoo The Daily Beast -lehden haastattelussa.

– Olen aivan varma, että Brian Epstein on yrittänyt iskeä Johnia, mutta mieheni ei ole halunnut tehdä mitään. Uskon, että John olisi halunnut harrastaa miesten kanssa seksiä, mutta oli liian estynyt. Hän olisi kertomansa mukaan voinut tehdä sen, mikäli vastaan olisi tullut tarpeeksi viehättävä mieshenkilö, Ono jatkaa.

John Lennon ammuttiin 8. päivä joulukuuta vuonna 1980. Hän on noussut yhdeksi rocktaivaan ikoneista. Lennon tunnetaan omaperäisenä musiikintekijänä, joka kannatti rauhan aatteita. Hän oli sir Paul McCartneyn ohella The Beatlesin keulahahmo.

Mies muistetaan myös erikoisesta suhteestaan japanilaissyntyiseen avantgarde-taiteilija Yoko Onoon, jonka kanssa hän myös teki musiikkia yhdessä. Yoko Onon ja Lennonin romanssin sanotaan vaikuttaneen The Beatles -yhtyeen hajoamiseen.