Emojit nettikiusaamista vastaan – näitä kehtaa käyttää

Digi Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Nettikiusaaminen on tänä päivänä todella vakava ja suuri ongelma kaikenikäisten ihmisten keskuudessa. Verkossa kiusaaminen ja kommentoiminen anonyymisti on välillä todella raakaa, ja siihen sortuvat yhä useammin myös aikuiset.

Nuorten ja lasten ollessa kyseessä kiusaaminen ja anonyymi kommentoiminen kuitenkin vaikuttavat vielä todella paljon heidän itsetuntoon ja elämänlaatuun.

Vodafone julkaisi eilen nettikiusaamisen vastaisen kampanjan, jonka yhteydessä lanseerattiin useita uusia emoji-tarroja. Emojit kuvastavat kumppanuutta, sympatiaa, ystävyyttä, tasavertaisuutta ja suvaitsevaisuutta, ja niiden avulla ystävät voivat näyttää ja antaa tukea toisilleen ilkeiden kuvien sijaan.

Metro-lehti uutisoi nuorten nettikiusaamista koskevasta laajasta tutkimuksesta, jossa oli mukana 11 maata. 5.000 teini-ikäiseltä kysyttiin asioita kiusaamiseen liittyen ja kävi ilmi, että nettikiusaaminen on suurempi ongelma nuorten keskuudessa kuin esimerkiksi huumaavien aineiden käyttäminen.

41 prosenttia nuorista kertoi, että nettikiusaaminen sai heidät masentumaan ja tuntemaan olonsa avuttomaksi. 26 prosenttia tunsi olevansa yksin ja jopa 18 prosenttia nuorista tunnusti, että heillä oli ollut itsetuhoisia ajatuksia kiusaamisen vuoksi. Puolet nuorista oli sitä mieltä, että nettikiusaaminen tuntuu paljon pahemmalta kuin kasvotusten nimitteleminen.