Hello Kittyn luksustuotteet tuhansien eurojen arvoisia

Lux Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Animekissa Hello Kitty on yksi maailman eniten tuotteistetuista piirroshahmoista. Suuren markkinakoneiston takaa löytyy japanilainen Sanrio-yhtiö. Nyt huippumerkki Olympia Le-Tan hyppäsi kissapäisen hahmon tiimiin, ja pian Hello Kitty -fanit saavat tilata itselleen luksusluokan tavaroita.

Brittiläinen luksussuunnittelija Olympia Le-Tan on luonut Hello Kitty -hahmon tähdittämiä laukkuja ja eväsrasioita. Tuotteet esiteltiin Lontoon muotiviikoilla ja niitä voi tilata ennakkoon Moda Operandi -verkkokaupan kautta. Tuotteiden hinnat vaihtelevat tuhannen ja kahden tuhannen euron välillä.

Hello Kitty kohtasi viime vuonna ehkäpä historiansa suurimman kritiikkitulvan, kun rusettipään oikeudet omistava Sanrio-yhtiö väitti, että hahmo ei ole kissa. Hello Kitty on kissapäinen tyttö. Hahmolla on kissankorvat, viikset ja käpälät. Japanilainen Hello Kitty on Yuko Shimizun suunnittelema hahmo, joka esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1974 japanilaisen Sanrion rahakukkaron koristekuvana.