Lyhtytkasvuista kiusattiin netissä – supertähdet osoittivat tukensa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Australialaisen perheenäidin sydän on särkynyt hänen poikansa nettikiusaamisen seurauksena. Yarraka Bayles paljasti kiusaamisen alkaneen, kun hän julkaisi Facebookissa kuvia neljävuotiaasta pojastaan. Monien muiden äitien tavoin hän halusi pitää ystävänsä ajantasalla perheensä arjesta.

Lyhytkasvuisen Quadenin kuvat päätyivät kuitenkin pian vääriin käsiin ja hänestä kirjoiteltiin sosiaalisessa mediassa ilkeitä kommentteja. Yarraka näki poikaansa koskevat kirjoitukset ja hän järkyttyi. Ihmiset olivat sosiaalisessa mediassa nauraneet pienen pojan kuville ja haukkuneet poikaa rumaksi ja hirviömäiseksi.

Daily Mail -lehden mukaan tapaus sai perheenäidin sisäisen leijonaemon heräämään. Hän mietti, miten hän onnistuisi puolustamaan pientä poikaansa. Sitten hän oivalsi, että nimittely johtui todennäköisesti siitä, että ihmiset olivat tietämättömiä lyhytkasvuisuudesta.

Bayles perusti näyttävän kampanjan poikansa kunniaksi, jotta hän voisi valistaa ihmisiä ja levittää tietoutta lyhytkasvuisuuteen liittyen. Lyhytkasvuisten lasten vanhemmat ovat ylistäneet Yarrakan kampanjointia ja se on saanut paljon huomiota myös julkisuuden henkilöiden keskuudessa.

Muun muassa näyttelijä Russell Crowe on osoittanut tukensa Yarrakan ja Quadenin asialle. Kampanjoinnin seurauksena Quadenia haukkuneet ihmiset ovat saaneet kuulla kunniansa sosiaalisessa mediassa, sillä ilkeiden kommenttien julkitulo on saanut ihmiset hiiltymään. Reipas pikkupoika on saanut vakuuttavan tukijajoukon taakseen.

Perheenäiti arveli, että ihmiset tekevät typeriä kommentteja asioista, joita he eivät ymmärrä. Quaden ei ole onneksi joutunut tosielämässä kiusaamisen uhriksi, eikä hän varmasti joudukkaan neuvokkaan äitinsä ansiosta.