Osaatko ratkaista tämän Zombie-arvoituksen?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tutkimusten mukaan aivojen aktivoiminen ongelmanratkaisutehtävien avulla edistää aivojen terveyttä ja parantaa muistia. Erilaisiin muistipeleihin ja ongelmanratkaisutehtäviin erikoistunut TedEd on julkaissut netissä hauskan tehtävävideon animaatiostudio Artaken kanssa.

Riemastuttavassa Zombie-aiheisessa animaatiovideossa esitellään ongelma katsojaa varten. Videolla seikkailee neljä päähenkilöä, joiden on ylitettävä silta, ennen kuin zombit hyökkäävät kimppuun. Aikaa pelastautumiselle on 17 minuuttia.

Ongelmallisen tilanteesta tekee se, että jokainen henkilöistä ylittää sillan eri ajassa. Silta pystyy kannattelemaan vain kahta henkilöä kerralla. Sen lisäksi henkilöillä on vain yksi lyhty, joka täytyy olla siltaa ylittävien mukana. Videon lopussa paljastetaan arvoituksen oikea ratkaisu. Olisiko sinä päätellyt ratkaisun oikein?