Eläintarha yllätti – ruumiinavaus leijonalle lasten edessä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Useimmat lapset menevät eläintarhaan, koska he toivovat näkevänsä eksoottisia eläimiä luonnossa ja mieluiten elossa. Tanskassa Odense Zoo -niminen eläintarha opettaa vierailijoille myös eläinten anatomiaa tekemällä julkisia ruumiinavauksia eläimille.

Tällä kerralla huomiota on herättänyt erityisesti leijonan leikkeleminen lasten edessä. Tanskassa jopa neljävuotiailla lapsilla oli mahdollisuus päästä katsomaan, kun eläintarhan työntekijät leikkelivät leijonan auki ja suorittivat ruumiinavauksen.

Ruumiinavaus tehdään Odense Zoo -eläintarhassa perinteisesti jollain eläimellä juuri silloin kun lapsilla on syysloma, että mahdollisimman moni lapsi pääsisi näkemään ruumiinavauksen ja saamaan heidän mielestään tärkeän anatomian oppitunnin.

Viime vuonna Kööpenhaminan eläintarhaa kritisoitiin, koska he tappoivat täysin terveen kirahvin suorittaakseen sille ruumiinavauksen lasten edessä. Tämän jälkeen kirahvin palat syötettiin leijonille. Odense Zoo -eläintarhan johtaja Michael Wallberg Soerensen kommentoi Metro-lehden mukaan, että he tekevät ruumiinavaukset jakaakseen tietoa eläimistä lapsille eivätkä koe tehneensä mitään väärin.

Henover de seneste dage har vi fået rigtige mange mails, telefonopkald, personlige beskeder og opslag her på FB omkring…

Posted by Odense Zoo on Sunday, October 11, 2015