Katseet taivaalle! Valtava asteroidi ohittaa Maan lähietäisyydeltä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallinto NASA on ilmoittanut, että lokakuun 31. päivänä Maan ohittaa suuri asteroidi. Tutkijoiden mukaan asteroidi kulkee lähimmilläään 498.000 kilometrin päässä Maasta. Tieteilijöiden mittataulukon mukaan asteroidi on jännittävän lähellä Maata.

Halloweenina näyttäytyvä asteroidi on saanut nimekseen 2015 TB145. Se havaittiin ensimmäisen kerran lokakuun 10. päivänä Havaijilla sijaitsevan Pan-STARRS 1 -teleskoopin avulla. Asteroidi kiitää avaruudessa yli 202.000 kilometrin tuntinopeudella.

NASA:n ennusteen mukaan seuraavan kerran suuri asteroidi ohittaa maan lähietäisyydeltä vuonna 2027. Asteroidin arvellaan olevan halkaisijaltaan enintään 620 metriä.

Vaikka asiantuntijat ovat sitä mieltä, että asteroidi ohittaa Maan lähietäisyydeltä, on se silti niin kaukana, ettei sitä ole mahdollista erottaa paljaalla silmällä. Halloweenina kannattaakin kaivaa teleskoopit esille ja katsella taivaalle, sillä tieteilijöiden mukaan 2015 TB145 lähestyy Maata pyhäinpäivänä.