Vangittu miekkavalasemo masentui – sydäntäsärkevä video SeaWorldista

Viihdeuutiset · Annika Kela

San Diegon SeaWorld -elämyspuistossa asusteleva miekkavalas Kasatka on huolestuttanut eläintenhoitajat ja kouluttajat. Kaksivuotiaan Makani-poikasen emo käyttäytyy kuin se olisi menettänyt elämänilonsa.

Miekkavalaisiin erikoistunut eläinlääkäri Ingrid Visser kävi kouluttajana työskennelleen John Hargroven kanssa vierailulla Kasatkan luona elämyspuistossa. Seurattuaan valaan käytöstä he totesivat, että emo oli masentunut. Huolestuttavinta emon käytäksessä oli se, että se ei enää huolehtinut tai ruokkinut poikasestaan.

Kasatkan tilanteesta kertova video on julkaistu Youtubessa. Miekkavalaan edestakainen liike pienessä altaassa on sydäntäsärkevää katsottavaa. Makani-poikanen yritti epätoivoisesti saada emonsa huomion siinä onnistumatta. The Dodo -lehden mukaan Kasatkan tarinaa tullaan käsittelemään miekkavalaista kertovassa dokumenttielokuvassa Superpod.

Eläinaktivistit taistelevat sen eteen, että miekkavalaiden vangitseminen kiellettäisiin. Niin kauan, kun SeaWorldin miekkavalas-esitykset vetävät katsojia ja ovat kannattavia, tulee elämyspuisto käyttämään valaita esityksissään.