Verkkopankkitunnukset historiaan? Selfiet kelpaavat tunnistautumiseen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Lontoossa sijaitsevat pankit ovat ilmoittaneet aloittavansa kokeilun, jossa asiakkaille tarjotaan mahdollisuutta tunnistautua selfie-kuvan avulla. Yhdysvaltalainen ohjelmistoyritys Socure on kehittänyt tunnistautumista varten ohjelmiston nimeltä Perceive.

Ohjelmisto käyttää biometristä tunnistautuista ja se vertaa käyttäjän ottamaa selfietä henkilön profiilikuvaan. Ohjelmisto on erittäin tarkka havaitsemaan virheitä ja selfiellä tunnistautumista pidetään turvallisena. Käytännön uskotaan leviävän pian myös muualle Eurooppaan.

Evening Standard -lehden mukaan pankit ovat olleet kiinnostuneita uudistuksesta, joka helpottaa asiakkaiden arkea. Jatkossa maksutapahtuman voi hyväksyä selfie-kuvalla, sen sijaan, että asiakas käyttää verkkopankkitunnuksia ja avainlukuja maksaessaan.

Mastercard on ilmoittanut kehittävänsä asiakkailleen vastaavanlaisen palvelun. Selfiekuvalla tunnistautumista ja sormenjälkitunnistautumista testataan Kaliforniassa. Mastercardin mukaan uusin ohjelmisto on osoittautunut luotettavaksi. Mastercard vakuuttaa, että tunnistautumiseen ei kelpaa kortinhaltijan profiilikuvasta otettu kuva, sillä ohjelmisto tunnistaa aidon selfien väärennöksistä.