Kahvila hieroo rauhaa – alennusta yhdessä ruokaileville arabit ja juutalaisille

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Israelin Netanyassa sijaitseva kahvila haluaa omalla toiminnallaan näyttää esimerkkiä ja toimia eräänlaisena rauhan lähettiläänä. Hummus Bar -niminen kahvila ja ravintola tarjoaa lähipäivinä alennusta pääruoistaan niille arabeille ja juutalaisille, jotka suostuvat istumaan saman pöydän ääreen ruokailemaan.

Uskonnot erottavat ihmisiä Lähi-Idässä todella voimakkaasti ja uskontojen aiheuttamat erimielisyydet ovat saaneet aluilleen monia sotia. Tämän vuoksi Hummus Bar päätti omalla toiminnallaan yrittää saada sovintoa aikaiseksi ainakin asiakkaidensa välille, ja julkaisi rauhaa ylistävän kampanjan Facebook-sivuillaan.

Facebook-ilmoituksessa ravintolan omistaja Kobi Tzafrir haastaa arabeja ja juutalaisia tulemaan pelotta hänen ravintolaansa syömään ja istuutumaan saman pöydän ääreen. Yhdessä ruokaileminen tuo arabille ja juutalaiselle tuntuvan edun, sillä he saavat sovinnon eleellä itselleen 50 prosentin alennuksen annoksista. Hummus Bar -ravintolan omistaja kommentoi The Times of Israel -lehden mukaan, että Facebook-ilmoituksen jälkeen kampanja on ollut suuri menestys.

מפחדים מערבים? מפחדים מיהודים? אצלנו אין ערבים! אבל אין גם יהודים… אצלנו יש בני אדם! וחומוס ערבי אמיתי ומעולה!…

Posted by ‎חומוס בר – Humus Bar‎ on Monday, October 12, 2015