Poliisilta vakava viesti pääkaupunkiseudun autoilijoille

Autot · Stara.fi

Suomessa syksy on hirvikolarien suhteen vaarallisinta aikaa, ja monet autoilijat ovat silloin erityisen tarkkaavaisia maanteillä. Nyt poliisi on kuitenkin kehottanut varovaisuuteen myös pääkaupunkiseudulla, jossa peura- ja hirvikolarien määrät ovat noussut viime aikoina selvästi.

– Pääkaupunkiseudulla on sattunut useampi kymmenen hirvi- ja peurakolaria enemmän kuin aiempana neljänä vuonna. Hirvieläinkolareita sattui Helsingin liikenteessä kolme vuotta sitten 12, toissavuonna 17 ja tänä vuonna jo 16. Tänä vuonna vakavia yhteentörmäyksiä Helsingissä on sattunut hirvieläinten kanssa muun muassa Pakilassa ja Tuomarinkartanossa Vanhalla Tuusulantiellä, poliisi tiedottaa.

Hirvikanta on ollut Suomen Riistakeskuksen mukaan maassamme kahden vuoden aikana hienoisessa kasvussa. Hirvet ylittävät liikennepaikkoja yleensä maanteillä, missä myös autoilijoilla on suuremmat nopeudet. Poliisi kehottaa hidastamaan vauhtia aina hirvivaara-alueella.