Kana hoitaa pikaruokaketjun Twitter-tiliä – päivitykset hittejä!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monista yhtiöistä löytyy pelkästään sosiaalisen median päivittämisestä, kuten Twitter-viestien kirjoittamisesta vastaavia työntekijöitä. Nyt eräs australialainen pikaruokaketju on noussut otsikoihin palkattuaan tähän tehtävään ihmisen sijaan kanan.

Chicken Treat -ravintolaketju tarjoilee nimensä mukaisesti lähinnä kanaruokia. Betty-niminen kana on ainakin toistaiseksi välttynyt päätymästä hampurilaisen väliin, sillä eläimen tehtävänä on päivittää yhtiön Twitter-tiliä häkissään olevan tietokoneen avulla. Kuten arvata saattaa, koostuvat viestit lähinnä satunnaisista kirjaimista ja merkeistä.

Tavoitteena on Time-lehden mukaan se, että Betty onnistuisi twiittaamaan vähintään viisikirjaimisen englannin kielen sanan. Mikäli näin käy, eläin tulee päätymään Guinnessin ennätysten kirjaan maailman ensimmäisenä englanniksi twiitanneena kanana. Tähän asti Betty on päässyt lähimmäksi tavoitettaan peppua tai pummia tarkoittavalla bum-sanalla.